Kesan Klorin

KLORIN telah disahkan sebagai salah satu
penyebab KANSER pada tubuh manusia.
 Ada yang mengatakan, pendidihan/memasak adalah CARAterbaik untukmembuang KLORINtetapi ia sebenarnya tidak menghilangkan kandunganKLORIN didalam air. Sebaliknya pendidihan/memasak akan menghasilkanTrihalomethanes (THMs) yang sangat mengerikan akibatnya terhadap kesihatan penggunanya. (Keratan dari laporan yang kami dapat dariINTERNET – kajian dari universiti diluar negara).

(Klik Gambar Untuk Besarkan)Artikel di Laman Web Asal
TTHM2

(Klik Gambar Untuk Besarkan)Artikel di Laman Web Asal
health effect klorin1

Sebenarnya, kesan dari KLORIN yang saya sebutkan diatas adalah kesan segera dan sehingga kini tiada siapaDAPAT memastikan separah mana kesan KLORINterhadap manusia. TETAPI, dari salah satu kajian yang dijalankan KLORIN adalah salah satu penyebab KANSER !!!
Tahukah anda apakah kesan dari bahan-bahan logam yang terdapat dalam AIR MINUMAN kita akibat PENCEMARAN AIR kepada tubuh manusia?

Cuba lihat KLORIN yang terdapat dalam air yang diproses di loji-loji air dan dibekalkan untuk kegunaan kita seharian !
!
penyakit akibat pencemaran dlm air
Tahukah anda air sungai dan bekalan air kerumah semakin tercemar di Malaysia?

Kajian oleh Jabatan Alam Sekitar menunjukkan sungai di Malaysia
dicemari oleh pembuangan sisa-sisa toksid dan bahan kimia,
sisa industri, pembuangan sampah dan bangkai.

question-small SANGGUPKAH ANDA menggunakan air yang dicemari dengan berbagai sisa bahan buangan untuk memasak bagi keluarga anda dan juga memberi air untuk diminum seisi keluarga anda ?
question-small TAHUKAH ANDA, walaupun air telah dirawat dengan Klorin di loji air, banyak lagi unsur-unsur cemar yang terdapat di dalam air paip yang masih tertinggal dan boleh memudaratkan kesihatan ?
question-small KARATkumanviruslogam beratbahan radioaktif malahan najis danmayat juga antara pencemaran yang turut sama keluar dari paip air yang dibekalkan ke rumah anda.