Kilang Pembuatan Coway

Sedia maklum, Coway adalah sebuah syarikat pengeluar barangan sendiri. Sudah pastinya mempunyai kilang pembuatan untuk mengeluarkan produk-produk untuk pasaran di seluruh cawangannya di seluruh dunia termasuk Malaysia.

Coway mempunyai 2 kilang pembuatan dan pemasangan produknya. Pertama terletak di Yugu dan Incheon Korea. Kilang Coway di Yugu telah disiapkan pada April 1994, Coway Yugu Kilang telah diperluaskan pada tahun 1995. Untuk membuat kilang tapak pembuatan elektronik pengguna terbesar di dunia, Coway memulakan pembinaan kilang pembuatan penapis di premis Yugu Kilang pada bulan Oktober 1997. Kemudahan pengeluaran penapis adalah Logik Boleh Aturcara Pengawal berasaskan kemudahan automatik dengan kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 1.44 juta unit.


Coway adalah penapis dalaman terbesar. Pengilang bukan sahaja di Korea tetapi juga di dunia.
Sehingga 2009, Kilang Yugu terdiri daripada sembilan barisan peranti penapisan air, empat barisan penulen udara, sembilan barisan penapis dan satu barisan blok karbon. Kilang mempunyai luas bangunan 1,2859.98sqm dan kawasan lantai 20,450.79sqm.

Kilang mempunyai kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 1.44 juta alat penapisan air, 780,000 pembersih udara dan 16.2 juta penapis. Melalui lokasi berkesan sumber manusia, multi-fungsi dan pengeluaran fokus telah sedar di kilang. Coway alat ganti ada usaha untuk meningkatkan daya saing di kilang, dengan tujuan mencapai sifar sisa, kecacatan dan kerosakan, seterusnya meningkatkan produktiviti dan kualiti dan memotong kot.

Melalui pengenalan sistem melampirkan nama pengeluar yang mencapai sifar kesalahan pengubahsuaian pengeluaran, dan R & D Center dan WARC (Water analysis & Research Center) yang menjalankan pelbagai ujian pemeriksaan air sebelum produk diletakkan di pasaran, Coway jaminan Persekitaran yang produknya mempunyai kualiti tertinggi.Kilang Coway di Incheon pula, memberi tumpuan kepada pengeluaran barangan elektrik rumah seperti bidet, periuk nasi, humidifier, pembersih vakum dan model produk lain. Ia mampu menghasilkan 400,000 bidet, 600,000 tekanan elektrik multi-cooker, 400,000 vakum dan 400,000 pembersih humidifier setahun melalui barisan pengeluaran enam itu. Berasaskan teknologi dan terkumpul tahu-bagaimana, kilang Incheon akan mengembangkan barisan produk untuk merangkumi lain-lain peralatan rumah elektrik dan kesejahteraan barangan.